Crematie in Amersfoort laten verzorgen

PeterHenssenUitvaartzorg

Na het overlijden van een dierbare kunt u een beroep doen op Peter Henssen Uitvaartzorg in Amersfoort voor een goed afscheid met een crematie. Met onze persoonlijke aandacht en zorgvuldige professionele aanpak geven we samen met u de uitvaart vorm en kunt u zich concentreren op het afscheid.

Voor het melden van een overlijden kunt u dag en nacht bellen met 033 455 5947. Indien gewenst kunnen we binnen 1 tot 1,5 uur bij u zijn.

Hartelijk dank voor de aandacht, de persoonlijke benadering en het perfect laten verlopen van de plechtigheid. Heel veel mensen hebben er ook een goed gevoel aan overgehouden. - Mevrouw van den Hoek uit Nieuwland, Amersfoort

Uitvaart op maat met crematie in Amersfoort:

 • volledig ingevuld volgens uw wensen
 • afgestemd op uw budget
 • persoonlijke begeleiding tijdens de dagen van afscheid
Overlijden melden:
033 45 55 947

Onze werkwijze

Iedereen is uniek en verdient een uitvaart passend bij zijn/haar leven en levenshouding. Samen met u maken we dat de crematieplechtigheid de overledene weerspiegelt. Denk bijvoorbeeld aan de rouwbrief, beeldmateriaal en muziek, de toespraken, de bloemen en de catering. U kunt ook kiezen voor een andere locatie voor het samenzijn dan het crematorium. Wij denken graag met u mee en kunnen eventueel alternatieven voorstellen om een persoonlijk accent aan de uitvaart te geven.

De uitvaart zelf hoeft niet in één gesprek helemaal geregeld te worden. We houden dagelijks contact en geven u de tijd om over diverse punten uw voorkeur te vormen. Zo ontstaat in de loop van de dagen een compleet uitvaartscenario.

Het stappenplan bij het overlijden van een dierbare

Op het moment dat iemand overlijdt moet er veel geregeld worden. Om u te helpen met de eerste stappen die u moet zetten, hebben wij een stappenplan opgesteld.

 • Het melden van het overlijden bij de huisarts.
 • Contact opnemen met de uitvaartverzorger (bel: 033 45 55 947).
 • Inlichten van vrienden en kennissen.
 • Nagaan of de wensen van de overledene bekend zijn.

Kosten crematie

Veel mensen weten niet wat een uitvaart met crematie kost. Om onaangename verrassingen te voorkomen krijgt u na het bespreken van de uitvaart een volledige prijsopgave. Wij bieden complete crematies met aulagebruik aan voor € 4.265,--. Zie de omschrijving van de dienstverlening.

Bij een beperkt budget denken we graag mee om de uitgaven zo klein mogelijk te houden. Onze begeleiding zal in zulke gevallen niet minder zorgvuldig en betrokken zijn. Kwaliteit staat ook dan hoog in ons vaandel.

Crematorium

Crematorium Amersfoort biedt alle voorzieningen voor een uitvaart met crematie. Er is een ruime en lichte aula beschikbaar voor plechtigheden en een aanpasbare koffiekamer. Daarnaast is het sinds enige tijd ook  mogelijk om op te baren in het mortuarium en de zgn. 24-uurskamers. Het crematorium heeft ook een zgn. urnenwinkel, en kan u voorlichten over de vele mogelijkheden van asbestemming (en de kosten daarvan). Overigens: u kunt pas 1 maand na de crematie over de as beschikken.

Nazorg

Na de uitvaart begint een nieuwe levensfase. Gelukkig komen veel nabestaanden zonder professionele hulp door het rouwproces. Wij geven als service elke familie informatieve boekjes over verlies resp. het afwikkelen van een nalatenschap. Ook bieden we de mogelijkheid van een afrondend nagesprek enige tijd na de uitvaart. Vaak hebben nabestaanden behoefte om nog eens stil te staan bij de crematie of begrafenis. Bij specifieke vragen of problemen kunnen we verwijzen naar de juiste instanties.

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Peter Henssen Uitvaartzorg beschikt over het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Dit wordt uitsluitend toegekend aan uitvaartondernemers bij wie de persoonlijke benadering voorop staat. Zorg op maat is waar het om gaat. De beoordelingen worden gegeven door de nabestaanden zelf.

Crematoria in Amersfoort en omgeving

 • Crematorium Amersfoort
  Dodeweg 31
  3832 RE Leusden
  Tel. 033 - 4613603
 • Crematorium Den en Rust
  Frans Halslaan 27
  3723 EA Bilthoven
  Tel. 030 - 2285884


Vragen?

Hebt u vragen, of wilt u meer informatie ? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

We zijn bereikbaar via 033 - 4555947.